Clătite clasice, o rețetă perfectă în Săptămâna Albă

13/03/2024 -13:54
Imagine

Suntem în Săptămâna Albă, când creștinii ortodocși renunță la carne și mănâncă produse lactate și ouă pentru a se pregăti treptat de postul Paștelui. Astfel, vă propunem o rețetă de clătite clasice, dar care pot fi asorate cu diverse umpluturi.

Ingrediente:

  • 1 litru – lapte
  • 5 ouă de găină
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de ulei
  • 15 linguri – făină albă
  • Ulei de floarea soarelui

MOD DE PREPARARE:

  1. Ia un vas încăpător, sparge ouăle în el, adaugă sare și mixează câteva secunde.
  2. Adaugă făina în mixtura de ouă, amestecă cu ajutorul unui tel toate ingredientele până vor fi încorporate. Trebuie să-ți iasă un aluat dens.
  3. Adaugă treptat laptele și amestecă atent cu telul, asta te va ajuta să primești un aluat fin și fără cocoloașe.
  4. Încinge o tigaie plată la foc mediu, cu marginile drepte și cu fundul subțire cu diametru de 25 cm. Unge la început tigaia cu puțin ulei.
  5. Toarnă un polonic mic de aluat în tigaie și rotește-o pentru ca acesta să se întindă pe toată suprafața tigăii într-un strat cât mai uniform. Când marginile clătitei încep să se desprindă de tigaie, întoarce-o și las-o circa 10-15 secunde, apoi scoate-o pe o farfurie. Procedează la fel până când termini tot aluatul.

Le puteți servi cu diverse umpluturi, nu doar cu brânză. Vă urăm poftă bună!