Clătite clasice, o rețetă perfectă în Săptămâna Albă
13/03/2024 -13:54
Imagine
Suntem în Săptămâna Albă, când creștinii ortodocși renunță la carne și mănâncă produse lactate și ouă pentru a se pregăti treptat de postul Paștelui. Astfel, vă propunem o rețetă de clătite clasice, dar care pot fi asorate cu diverse umpluturi.
Ingrediente:
- 1 litru – lapte
- 5 ouă de găină
- 1 praf de sare
- 4 linguri de ulei
- 15 linguri – făină albă
- Ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE:
- Ia un vas încăpător, sparge ouăle în el, adaugă sare și mixează câteva secunde.
- Adaugă făina în mixtura de ouă, amestecă cu ajutorul unui tel toate ingredientele până vor fi încorporate. Trebuie să-ți iasă un aluat dens.
- Adaugă treptat laptele și amestecă atent cu telul, asta te va ajuta să primești un aluat fin și fără cocoloașe.
- Încinge o tigaie plată la foc mediu, cu marginile drepte și cu fundul subțire cu diametru de 25 cm. Unge la început tigaia cu puțin ulei.
- Toarnă un polonic mic de aluat în tigaie și rotește-o pentru ca acesta să se întindă pe toată suprafața tigăii într-un strat cât mai uniform. Când marginile clătitei încep să se desprindă de tigaie, întoarce-o și las-o circa 10-15 secunde, apoi scoate-o pe o farfurie. Procedează la fel până când termini tot aluatul.
Le puteți servi cu diverse umpluturi, nu doar cu brânză. Vă urăm poftă bună!