Care sunt alimentele ce protejează ficatul
Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp, acesta trebuie să funcţioneze foarte bine, deoarece odată ce s-a îmbolnăvit, întreg organismul va avea de suferit. Dincolo de sfaturile privind un stil de viaţă sănătos, din care să lipsească alcoolul, ficatului îi trebuie şi hrană care să-l tonifice și bineînțeles, să-l protejeze./* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
[unica_same_post_by_category]Sfecla roşie, morcovul şi roşiile abundă în glucoză, carotene şi antioxidanţi, de care are mare nevoie ficatul. Crude sau gătite, toate sunt un adevărat elixir hepatic.Citricele, varza şi alte legume cu frunze verzi au o acţiune de curăţare hepatică şi de menajare a acestui organ.Nucile şi avocado sunt surse foarte bune de grăsimi esenţiale Omega 3, care ajută foarte mult ficatul. De asemenea, uleiul de măsline consumat moderat favorizează eliminarea bilei din vezica biliară.Usturoiul, unul dintre principalii ”prieteni” ai sănătăţii, are rolul lui în funcţionarea normală a ficatului. Indiferent de cantitatea în care este consumat acest condiment, el aduce glucide şi compuşi sulfuraţi care detoxifică şi stimulează regenerarea ţesuturilor.Turmericul, un puternic antioxidant, este şi el, de asemenea, recomandat pentru a avea un ficat funcţional.