Când specialiștii îți recomandă să pui sare în paharul cu vin
Probabil nu te-ai gândit la un așa truc niciodată sau chiar îți pare absurd , dar iată ce spun cei care au încercat să-l aplice în practică./* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All.InPage_Mobile */ado.slave('adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh.kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
[unica_same_post_by_category]Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.Tocmai de aceea, înainte de a turna vinul în pahar, adăugă un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal.Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.