Un aliat pentru digestie: băutura naturală bogată în fibre și antiinflamatoare
Potrivit studiilor efectuate, semințele de chia sunt considerate un superaliment, cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare (studiu). Semințele de chia sunt bogate în acizi grași, cum ar fi acidul alfa-linolenic (ALA), care contribuie la reducerea markerilor inflamatori din întregul organism (studiu).
Reducerea inflamației poate ameliora, pe termen lung, și simptomele unor afecțiuni cornice cum ar fi artrita și bolile de inimă. Conținutul de fibre al semințelor de chia poate sprijini, de asemenea, sănătatea intestinului, îmbunătățind astfel inflamația sistemică.
Microbiomul intestinal (studiu) este alcătuit dintr-o comunitate diversă de bacterii, unele benefice, altele mai puțin, iar fibrele ajută organismul să elimine bacteriile dăunătoare și să le hrănească pe cele bune.
Consumul de apă cu semințe de chia poate aduce beneficii semnificative sănătății pielii, datorită profilului său nutritiv și proprietăților sale de hidratare. Semințele de chia sunt bogate în acizi grași omega-3 (studiu), care, potrivit cercetărilor, sunt asociați cu îmbunătățirea afecțiunilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi daunele provocate de razele UV.