Consumă salata “Măturica” după sărbători

01/01/2016 -10:00
Imagine

Salata “Măturica” nu arată atrăgător sau exotic, în schimb aceasta este o comoară pentru cei ce vor să curețe organismul și chiar să slăbească puțin, după mesele copioase de sărbători. Există mai multe moduri de preparare a acesteia, dar vă propunem variant clasică.Ingrediente:

  • 100 g de varză proaspătă
  • 300 g de sfeclă crudă
  • 300 g de morcov crud
  • 1 cățel de usturoi pisat (după gust)
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de ulei de in

Mod de preparare:

1. Tăiați mărunt varza. Dați prin răzătoare morcovul și sfecla.2. Amestecați legumele și stoarceți-le ca să obțineți puțin suc.3. Adăugați usturoiul, sucul de lămâie și uleiul și amestecați bine. Nu necesită să fie sărată.În caz de aciditate gastrică redusă puteți utiliza varză murată.Fără nici o reținere această salată poate fi denumită și “Salata pentru slăbire”.