Atenţie! Fructele din comerţ sunt pulverizate cu ceară chimică. Află o metoda eficientă de curăţare
Majoritatea fructelor din comerţ sunt tratate cu ceară artificială chimică de către producători, pentru a preveni deshidratarea fructelor. Ceara se aplică fructelor prin scufundare sau pulverizarea soluţiei. În cele mai frecvente cazuri se foloseşte o substanţă chimică pe bază de petrol, o ceara de sinteză, pentru a pulveriza fructele.
În special, alimentele ce necesită o perioadă mai îndelungată de păstrare sunt pulverizate cu ceară, cum ar fi merele.
Cum să elimini ceara de pe fructe
Înainte de a consuma merele, ori alte fructe cu coajă, poţi aplica această reţetă de curăţare, ca să nu-ţi expui organismul în plus acţiunii noxelor.Ai nevoie de o periuţă de dinţi, bicarbonat de sodiu şi suc de lâmăie.1. Pune fructele într-un bol şi toarnă peste ele apă caldă.2. Apoi, adaugă o lingură de suc de lămâie şi o lingură de bicarbonat de sodiu.3. Lasă merele câteva minute în acest lichid şi apoi curăţă-le cu ajutorul periuţei. Ceara este eliminată în momentul în care apa devine tulbure.Video-ul de mai jos îţi oferă detalii practice: