Aceste fructe sunt considerate „elixirul tinereții” și pot fi consumate zilnic
Afinele sunt bogate în polifenoli, în special antociani, care nu numai că le conferă o culoare vibrantă, dar susțin și sănătatea inimii prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației, fiind considerate „elixirul tinereții”.
În plus, microbiomul intestinal, care joacă un rol crucial în sănătatea generală, poate fi influențat pozitiv de polifenolii din afine, potrivit eathingwell.
Examinând colesterolul, grăsimile și alți compuși importanți din sânge, cercetătorii au constatat că persoanele care au luat pudra placebo au înregistrat o scădere semnificativă a colesterolului total, a colesterolului LDL (numit „rău”) și a colesterolului non-HDL.
În general, acest studiu arată modul în care adaosurile precum pudra de afine pot avea un impact diferit asupra colesterolului și a markerilor sanguini în comparație cu un placebo.
Studiul a constatat, de asemenea, că în rândul subiecților, consumul unei diete care includea pudră de afine a dus la o creștere a unui tip specific de bacterii intestinale numite Coriobacteriales incertae sedis. Această creștere nu a fost observată la cei care nu au consumat pudră de afine.
Cum se aplică acest lucru la viața reală?
Pentru cei dintre noi care caută modalități de a-și susține sănătatea inimii, adăugarea de afine este un început delicios și simplu. Fie că este vorba de a arunca o mână de afine proaspete sau congelate într-un smoothie de dimineață, de a le presăra pe fulgi de ovăz sau de a le savura ca o gustare la prânz, aceste mici fructe de pădure au un impact puternic atunci când vine vorba de susținerea sănătății inimii și a intestinelor.