5 tipuri de limonade care echilibrează pofta de mâncare

07/07/2024 -11:43
Imagine

Vara este anotimpul perfect pentru a da jos kilogramele în plus. Temperaturile ridicate scad necesitatea de a consuma alimente consistente, iar meniul include mai multe rețete ușoare, din legume și mici cantități de carne slabă. În plus, în sezonul estival crește nevoia de apă, iar hidratarea este esențială nu doar pe perioada verii. Se știe că organismul hidratat nu este pus în situația de a confunda setea de apă cu foamea.

Având în vedere că temperaturile din termometre sunt în continuă creștere, o limoanadă răcoritoare este exact ceea ce îți trebuie într-o zi caniculară. Unele limonade, spre exemplu, au efectul de a estompa poftele nesănătoase și pofta exagerată de mâncare, mai ales pe timpul verii.Lămâile reprezintă o sursă bogată de vitamina C, calciu, magneziu și kaliu, având și alte efecte benefice precum: stimulează producția de bilă, îmbunătățesc digestia, reduc tensiunea arterială, reduc inflamația din organism. Cel mai bine este să îți prepari tu singur, acasă, o limonadă răcoritoare, numai din ingrediente naturale. Dacă simți nevoia de a îndulci ușor limonada, poți înlocui zahărul cu miere sau cu granule de extract de stevie.Limonadă cu mentăIngrediente:2 căni de apăzeamă de la 1 lămâie1 felie de lămâie pentru servirecâteva frunze de mentă pisateAmestecă toate ingredientele într-o carafă, lasă limonadă la frigider în jur de 1 ora și servește-o apoi cu cuburi de gheață.Limonadă cu semințe de chiaIngrediente:1/8 cană de zeamă de lămâie1/8 cană de semințe de chia5 căni cu apăPune ingredientele într-o carafă și amestecă bine, până când se dizolvă extractul de ștevie. Bagă carafă în frigider și las-o să se răcească în jur de 15 minute, scoate-o și amestecă din nou. Servește-o sau mai las-o la rece până când o vei consumă.Limonadă cu levănțicăIngrediente:3 căni cu apă½ cană de zahăr¾ cană de zeamă de lămâie (ai nevoie de 3 lămâi mari)1 lingură de flori de lavandă uscate½ linguriță de esență de vanilie naturalăFierbe o cană cu apă împreună cu zahărul. Ia ibricul de pe foc, toarnă apă într-o carafă, adaugă florile de lavandă și restul de apă, acoperă carafă și las-o în frigider în jur de 2-3 ore. Scoate apoi limonadă din frigider, adaugă esență de vanilie și servește cu gheață.Limonadă cu turmeric și ghimbirIngrediente:2 căni cu apă½ cană de zeamă de lămâie½ linguriță de pulbere de ghimbir½ linguriță de pulbere de turmeric1/8 linguriță de piper negruAmestecă bine ingredientele într-o carafă. Îndulcește, după gust. Lasă limonadă la frigider cel puțin o ora pentru a se răci și servește cu cuburi de gheață.Limonadă cu căpșuneIngrediente:2 litri de apă8 lămâi stoarse250 g de căpșune feliate (în jur de 2 căni)Într-o carafă de dimensiuni mari, amestecă toate ingredientele. Adaugă gheață și servește.

sursa