10 reguli de bune maniere pe care să le respecți la un restaurant de top
Pentru că nu mâncăm zilnic la restaurante de fițe, uităm unele reguli de bune maniere. Iată ce trebuie să reții dacă ai fost invitată într-un local pretențios!
10 reguli din Codul Bunelor Maniere pe care și tu trebuie să le știi!
1. Îmbracă-te corespunzător
Dacă vorbim de un restaurant de top, este de preferat să te îmbraci elegant, nu în blugi și teniși. Ideal este să ai sacou, dacă ești bărbat, și rochie, dacă ești femeie.2. Nu-ți pune geanta pe masăEste foarte nepoliticos să-ți lași telefonul, cheile sau poșeta chiar pe masa pe care urmează să-ți servești prânzul sau cina. Atât pentru persoana alături de care mănânci, cât și pentru chelner, care nu se mai poate desfășura în voie.3. Nu spune sommelierului câți bani vrei să dai pe vinÎn schimb, indică-i unul din vinurile din meniu care se încadrează în limitele bugetului tău. El îți va căuta o alternativă la fel ca preț. De asemenea, nu pretinde că ești cunoscător, ci degustă ceea ce-ți propune și alege exact ce-ți place.4. Învață să folosești corect șervetulÎnainte să mănânci, pune-l în poală, iar dacă mergi la toaletă, lasă-l să stea pe scaun. Când ai terminat de mâncat, pune-l pe masă, în stânga farfuriei.5. Nu împărți mâncareaDacă ești cu o persoană pe care nu o cunoști foarte bine, evită să-i guști mâncarea. Dacă ești într-un mediu restrâns, poți face asta, dar cât mai discret posibil.Citește continuarea pe foodstory.stirileprotv.ro!